Sposób przygotowania

białka ubić na sztywną pianę,dodając pod koniec cukier puder,ocet winny i mąkę kukurydzianą wymieszać z pianą,posmarować formę,na papierze do pieczenia narysować okrąg o średnicy 23cm.połowę piany wyłożyć na papier do pieczenia i rozprowadzić nożem w okręgu,resztę ułożyć tak aby powstał brzeg z bezowych ciasteczek,rozgrzać piek.do140st.i piec bezę na środkowej półce 50min.po 5min.obniżyć temp.do 130st.i pozostawić bezę na 5godz.w piekarniku nie otwierając drzwiczek,żółtka utrzec z połową cukru,śmietanę ubić z resztą cukru,wymieszać z żółtkami,dodać sherry i mascarpone,tuż przed podaniem wypełnić środek bezy kremem,a na nim ułożyć owoce.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !