Sposób przygotowania

Ucieramy żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Gdy żółtka będą utarte na gładką masę, dodajemy stopniowo serek mascaropne i dalej ubijamy. Następnie ubijamy śmietanę na sztywno i dokładamy stopniowo do wcześniej przygotowanej masy. Zalewamy kawę a następnie wlewamy ją do miseczki i dodajemy do niej koniak. Nasączamy biszkopty w kawie i układamy warstwami w głębokim naczyniu naprzemiennie: biszkopty i krem i tak kilka warstw.Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem posypujemy kakao.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kotlet

    świetne
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pięknie sie prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !