Sposób przygotowania

Śliwki namaczamy, następnie odsączamy i przekrawamy na pół. Jabłka kroimy w plasterki, przekłądamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy cukrem i majerankiem, mieszamy. Filety myjemy, w każdym robimy kieszonkę, w którą wkładamy jabłka i śliwki, brzeg lekko spinamy wykałaczką, aby farsz nie wyleciał. Tak przygotowane kieszonki oprószamy mąką i obsmażamy ze wszystkich stron na rozgrzaym oleju na patelni. Naczynie żaroodporne wysmarowujemy masłem, przekłądamy obsmażone kieszonki, podlewamy bulionem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temp. 180 st. przez 30 min., od czasu do czasu podlewamy sosem z pieczenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    bardzo nie lubie kiedy zamiast suszonych śliwek używa się kalifornijskie. one mają zupełnie inny, sztuczny, chemiczny smak...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !