Sposób przygotowania

Jabła umyć, obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Odcisnąć nadmiar soku.
Z mąki, jaj, margaryny,śmietany, cukru i proszku do pieczenia przygotować kruche ciasto. Wstawić do lodówki na ok 1 godz.
Po tym czasie połowę ciasta rozwałkować , przełożyć na blachę i upiec na jasnozłoty kolor. Na upieczone ciasto nałożyć jabłka, posypać cukrem i cynamonem, przykryć drugą połową ciasta.
Piec przez ok 40 min. w temp. ok 150 stopni.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam ...:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    uwielbiam ją
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Ja także, więc piekę ją dla moich łasuchów bardzo często:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    lubie szarlotke :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Mam wrażenie, ze to jedyne ciasto, które przygotowane prze kilka osób z jednego przepisu zawsze smakuje inaczej :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pyszne ciacho!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    pyszne ciasto :)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    dobre ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !