Sposób przygotowania

Miód zagotować z masłem i cukrem, wystudzić, wymieszać z jajkiem. Do mąki dodać proszek do pieczenia, kakao, przyprawę do pierników, masę miodową, zagnieść, schłodzić. Ciasto rozwałkować, wycinać z niego foremką serca. Ułożyć na blasze, piec 15 minut w temp. 180 st.
Pierniczki można polukrować ,polać polewą czekoladową lub tylko posypać cukrem pudrem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ah...Święta Święta :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    piękne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Śliczne pierniczki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !