Sposób przygotowania

Przesiać sypkie składniki do miski, w drugiej zrobić rozczyn - pokruszyć drożdże, dodać łyżkę cukrui i przykryć ściereczką odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzine. Potem dodać do sypkich składników rozczyn, wlać rozpuszczone masło, jajka. Wymieszać wszystko, dodać rodzynki obtoczone w mące i odstawić znowu na godzinę do wyrośnięcia. Wkładać do wysmarowanej formy, posmarować rozbełtanym żółtkiem (będzie lśniąca skórka bułki). Piec w 180 stopniach około 40 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    peggysue

    super na sniadanko do kawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    peggysue

    super na sniadanko do kawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pyszna!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pyszna!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !