Sposób przygotowania

Mąkę wysypujemy na stolnicę. Dodajemy do niej cukier i sodę i mieszamy. Robimy wgłębienie i dajemy do niego miód i masło. Ostrożnie mieszamy. Ugniatamy ciasto aż będzie gładkie. Rozwałkowujemy. Jeśli będzie się kleiło podsypujemy mąką. Z foremek wycinamy pierniczki. Układamy je od razu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w 160 C około 15 minut.
Po upieczeniu układamy aż ostygną i dekorujemy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    cudne
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    Jolu zachwycają te twoje dekoracje i potrawy swiateczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pięknie wyglądają i pewnie nieźle smakują:)
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    ładnie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !