Sposób przygotowania

Truskawki przekrawamy na pół. Na patelni roztapiamy masło i dusimy przez 1 min. truskaki. Wsypujemy cukier, delikatnie mieszamy i podgrzewamy jeszcze 2 min. Odsączmy truskawki i studzimy. Piekarnik nagrzewamy do 220 st. Przygotowujemy krem: mleko zagotowujemy,osobno mieszamy żółtka z cukrem i mączką kukurydzianą. Powoli łączymy mleko z tą mieszanką bez przerwy ubijając. Tak długo podgrzewamy aż krem się zagęści stale mieszając. Studzimy. W formir do zapiekanie ukłądamy truskawki, posypujemy orzeszkami i zalewamy kremem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 5 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujący deser :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !