Sposób przygotowania

Owoce obieramy, kroimy na kawałki.$ połówki moreli zostawiamy. Do rondelka wlewamy 2 łyżki wody, dodajemy cukier (4 łyżki), olejek waniliowy i owoce. Gotujemy 15 min. Owoce dusimy aż powstanie puree, następnie dodajemy pozostałe pokrojone na kawałki morele. Mieszamy. Przekładamy masę do 4 pucharków, odstawiamy do lodówki. Ubijamy piane z białek z dodatkiem soli, na koniec dodajemy cukier (2 łyżeczki). Za pomocą dwóch łyżek robimy z piany \"klopsiki\" (powinno wyjśc 8 szt). Do rondelka wlewamy mleko i lekko podgrzewamy aż będzie \"mrugało\". Na takie mleko wkładamy \"klopsiki\" z piany i gotujemy 1 min. zkażdej strony, wyjmujemy i osuszamy. Następnie kładziemy po dwie sztuki na mus do pucharków, ozdabiamy listkami mięty.

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !