Sposób przygotowania

Filety zmielić.Masło rozpuścić,dodać mąkę i mieszając,zrobić złocistą zasmażkę.Zdjąć z ognia,wlać trochę mleka,wymieszać by nie było grudek.Wlać resztę mleka,postawić na małym ogniu,wciąż mieszając,aż zgęstnieje.Ostudzić,włożyć rybę,przyprawić solą i pieprzem,wyrobić na masę.Ubić białko jajka,do piany dodać żółtko,ubić razem.Wmieszać do zimnej masy.Dłońmi wyrobić owalne kotleciki.Obtoczyć w tartej bułce,smażyć na gorącym oleju.Podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    musi być niezłe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !