Sposób przygotowania

kakao rozpuścić w dwóch łyżkach ciepłej wody z białek ubić pianę,dodać cukier do sztywnej piany dodać żółtka,mąkę i kakao ciasto wylać do natłuszczonej formy,piec ok.15min.w 180st.żelatynę namoczyć w małej ilości wody na 20min. zagotować mleko,rozpuścić żelatynę,odstawić do wystygnięcia,dodać śmietanę,cukier i cukier wanilinowy,wymieszać,na biszkopcie ułożyć tężejącą masę,łyżeczką wcisnąć w nią czereśnie,wstawić do lodówki,kremówkę ubić,a gdy zacznie gęstnieć.dodać cukier puder i udekorować nią torcik.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Pyszne pyszności pysznościowe :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ależ musi być smaczny... mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Chyba to białko musi być bardzo ubite na ciasto, jeżeli ma być bez proszku do pieczenia? Zapowiada się smakowicie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    ciekawe z czereśniami jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszniutki torcik
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !