Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać 1 łyżkę soku z cytryny.
Pokrojone miękkie masło wrzucić do miski, dodać cukier i ubić na pusztystą masę, dodając po jednym żółtku, ciągle mieszając dodawać stopniowo mąki i proszek do pieczenia. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszac łyżką.
Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej części dodać kakao, a do drugiej skórkę startą z cytryny.
Formę do pieczenia wysmarować masłem i posypać mielonymi migdałami. Na dno położyć masę cytrynową, a następnie kakaową.
Piec w 180 stopniach przez 40 minut.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ładnie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam:))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !