Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka bezowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 75 g
starta czekolada 125 g
białka jaj 4 szt
cynamon, 1/2 łyżeczki
tłuszcz do formy
cukier waniliowy 20 g
cukier puder 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka bezowe

Białka ubić na sztywną pianę. Cukier i mąkę przesiać. Dodać do nich czekoladę, cukier waniliowy i cynamon. Wszystko dokładnie
wymieszać, dodając na samym końcu ubite białka. Blachę do pieczenia posmarować tłuszczem i posypać mąką. Łyżeczką układać na
blasze małe kupki ciasta i piec w temp. 160 stopni przez 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak