Sposób przygotowania

Fasolę moczymy na noc, rano odcedzamy, dodajemy świeżej wody ( zapobiega to sensacjom trawiennym), dadajemy obrane i pokrojone warzywa, ziele angielskie i jeśli chcemy- boczek lub mięso. Wsypujemy przyprawy, gotujemy do miękkości fasoli. Wtedy dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy dalej, aż i one będą miękkie. Zaciągamy śmietaną - tyle % , ile lubimy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    ale smaczna zupa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczna ta zupa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Smaczna zupka.lubimy fasolówkę:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ja tez lubie takie zupy !
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fasolową to zawsze chętnie zjem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    lubie takie zupy
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię takie zupy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !