Sposób przygotowania

Masło utrzeć z tymiankiem i majerankiem. Doprawić solą i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do zamrażalnika na 30 min.
Zagotować 2 litry wody, do wrzątku włożyć schab, gotować 2 min. Wyjąć, poczekać aż przestygnie. Wąskim nożem zrobić otwór przez całą długość. Podmrożone masło pokroić w kostkę. Wkładać na przemian śliwki i masło. Nadziany schab zapiąć wykałaczkami. Natrzeć solą, posmarować olejem. Piec w temp 200 stopni 60-70 min. Ostudzić, pokroić w grube plastry.Żelatynę zalać małą ilością zimnej wody, gdy spęcznieje włożyć do gorącego bulionu. Wymieszać, aż się rozpuści. Ostudzić. Ułożyć plastry na półmisku zalać tężejącą galaretką, udekorować pietruszką. Wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    swietne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jedno małe sprostowanie to nie ja dodałam to zdjęcie!!!!!!!!!!!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !