Sposób przygotowania

ziemniaki obieramy i gotujemy do miekkosci w osolonej wodzie, odcedzamy i czekamy aż przestygną, dokładnie tłuczemy, a następnie dodajemy do nich mąkę - ilość mąki powinna być równa 1/4 objętości ziemniaków, na koniec dodajemy jajko i wyrabiamy gładkie ciasto. Formujemy male, zgrabne kuleczki, lekko spłaszczamy i na koniec robimy palcem dziurke, na srodku i gotujemy w wodzie do miekkosci. Podajemy do obiadu, polewamy sosem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Fajna jest ta dziurka w kluskach sląskich
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    zjadłbym:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Po naszemu gumoklejzy Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    pyszne są!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Bardzo lubię takie kluski:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !