Sposób przygotowania

jest to zupa gotowana na tłustym mięsie z dużą ilością warzyw,gotujemy w niej jedną dużą pyzę,ciasto z dodatkiem drożdży sporo gęściejsze od ciasta naleśnikowego wylewamy na cedzak wyłożony płótnem posmarowanym masłem,lużno zawiązujemy i odwieszamy no ok.30min.aby się gotowało w gorącej zupie,mięso i fasolę gotujemy razem jak się podgotuje dodajemy pokrojone w paski jarzyny i przyprawy,jak się zagotuje wkładamy pyzę i gotujemy na małym ogniu,po 15min.dodajemy ziemniaki,kiedy jarzyny będą miękkie to wyjmujemy pyzę,odwijamy ją i kroimy w plastry układamy na talerzu razem z mięsem dodajemy zieleninę i zalewamy zupą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna zupa !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !