Sposób przygotowania

Przygotować wszystkie składniki oraz średniej wielkości brytfankę lub tortownicę wysmarowaną tłuszczem i wyścieloną papierem śniadaniowym.
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier znowu ubić na sztywno. Następnie dodać żółtka, można wszystkie na raz delikatnie ubijając do całkowitego wymieszania. Na koniec dodać mąkę i proszek. Wszystko delikatnie wymieszać. Wylać na blaszkę. Piec w temp. 170 stopni C, 20-30 minut.
Jeżeli chcemy wyższy biszkopt zwiększamy proporcjonalnie ilość składników.
Jeśli chcielibyśmy, aby biszkopt był bardziej puszysty można zastąpić proszek 1/3 łyżeczki amoniaku. Biszkopt można dowolnie komponować w zależności od gustu i smaku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !