Sposób przygotowania

Kapustę obrać z wierzchnich, zniszczonych liści, umyć, poszatkować niezbyt cienko, włożyć do miski, lekko posolić i wymieszać, pozostawiając na 15 minut, by kapusta nieco zwiotczała.

W garnku zagotować 1,5 szklanki wody, włożyć kapustę, gotować 15 minut.
Dodać następnie cukier i obrane ze skórki, pokrajane na ćwiartki pomidory (lub koncentrat), przykryć i dusić jeszcze 15 minut.

W tym czasie zrumienić pokrajany w kostkę boczek, dodać mąkę, zrobić zasmażkę, następnie dodać zasmażkę do kapusty.
Chwilę razem gotować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Aseret

    Do ugotowanej kapusty możemy dodać wypłukany i drobno posiekany koperek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !