Sposób przygotowania

Mąkę zagniatamy z masłem i śmietaną oraz szczyptą soli. Ciasto zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na ok 30 min. Po tym czasie wyjąć na stolnice i delikatnie rozwałkować na ok 1 mm grubości. Z ciasta wyciąć paski o szerokości ok 2 cm. Rurkę nasmarować masłem a następnie owinąć ciasto i delikatnie posypać cukrem najlepiej grubym. Formę wykładamy papierem do pieczenia i układamy rurki. Pieczemy w temp. ok 200\'C ok 15-20 min. na złoty kolor. Gotowe pozostawiamy by przestygły. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na puszysty krem. Gotowym kremem nabijamy rurki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !