Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy na sypko. Odstawiamy i miksujemy w rozdrabniaczu. Serek również miksujemy i mieszamy z kaszą. Dodajemy żółtka jajek roztarte wcześniej z cukrem. Doprawiamy imbirem. Dodajemy startą skórkę z cytryny i mąkę i mieszamy.Dodajemy śmietankę.

W osobnym naczyniu ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy. Mieszamy ostrożnie widelcem.

Napełniamy powstałą masą naczynia do mufinek wysmarowane wcześniej masłem.

Czekoladę łamiemy na kawałeczki i wciskamy do sufletu.

Pieczemy w 180 C około 30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    skusiłabym się
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    zauważyłam, że zapomiałam w składnikach podac czekoladę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    brzmi ciekawie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !