Sposób przygotowania

W 3 łyżkach gorącej wody rozpuszczamy po łyżeczce galaretki truskawkowej i żelatyny .Studzimy.Do miski wsypujemy 1 łyżke glukozy ,8 łyżek przesianego cukru pudru i dwie łyżki rozpuszczonej galaretki z żelatyną i zagniatamy ręką ciasto jak na makaron.Dobrze wyrobione ciasto wałkujemy cienko na stolnicy podsypanej maka ziemniaczana .Kieliszkiem od wódki wykrawamy krążki i zwijamy w ruloniki formując róże.Na wykonanie jednej róży potrzebujemy 6 takich krążków.Gotowe róże układamy na papierze śniadaniowym i zostawiamy do wyschnięcia.

Rozpuszczamy jedną płaską łyżeczkę galaretki o smaku agrestowym i żelatyny w 3 łyżkach gorącej wody.Do miski wsypujemy 1 łyżę glukozy ,8 łyżek cukru pudru i 2 łyżki rozpuszczonej galaretki z żelatyną .I zagniatamy.Postępujemy tj ,wyżej .Z zielonej masy wykrawamy nożem liście ,które następnie dołańczamy do czerwonej róży.

Gdy chcemy miec róże w innym kolorze wystrczy użyc innego koloru galaretek np .popularne ostatnio niebieskie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    piekna sprawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Wspaniałe wychodzą z tej masy dekoracje,nie tylko kwiaty:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ja nie potrafię zrobić ozdób,nie mam takich zdolności:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    warto spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    bardzo pyszna
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super, extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    to takie slodkie origami :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    przydatny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !