Sposób przygotowania

masa
masło ekstra 1 kostka
krem ajerkoniakowy firmy Gellwe 1 op
mleko 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

białka ubijamy na sztywna pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wylewamy ciasto na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę i pieczemy około 30-40 minut w temp. 180*c. Po upieczeniu ciasto studzimy i przekrawamy na pół.
Masa: do miski wlewamy mleko, wsypujemy zawartość torebki, miksujemy chwilę na najniższych obrotach, a potem kilka minut na najwyższych. Następnie masło ucieramy, dodajemy krem, całość miksujemy na gładką masę. Spód biszkoptu smarujemy kremem, przykrywamy wierzchnim blatem, całość polewamy polewą czekoladową przyrządzoną wg sprawdzonego przepisu. Odstawiamy do zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !