Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w dużej ilości lekko osolonej wody. Mięso smażymy na łyżce oleju, aż zmieni kolor na ciemniejszy. Następnie odstawiamy na bok. W garnku na rozgrzaną oliwę wsypujemy pokrojoną w kostkę cebulę. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gdy cebula zacznie się szklić dodajemy marchewkę również pokrojoną w kostkę. Po chwili dodajemy również kostki selera. Całość smażymy ok 10 minut i dodajemy przecier pomidorowy. Dokładnie mieszamy i po 5 minutach dolewamy bulion. Wrzucamy koncentrat pomidorowy, mieszamy i wszystko dusimy ok. 10 minut. Dodajemy czosnek granulowany, zioła prowansalskie oraz mięso mielone, całość dokładnie mieszamy i trzymamy na ogniu kolejne 5-8 minut. Na koniec wsypujemy drobno pokrojoną świeża bazylię, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Sos nakładamy na wcześniej wyłożony na talerzu makaron, posypujemy świeżo startym serem i dekorujemy listkami bazylii.

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    moje dzieci uwielbiają makarony
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    musi być smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    pyszne :)
  • 2
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    uwielbiam makarony
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !