Sposób przygotowania

Fasolę zalewam na noc zimną wodą.Następnego dnia odcedzam fasolę i zalewam ją świeżą wodą, dodaję kostki bulionu i gotuję aż fasola będzie miękka. Następnie odcedzam fasolę i odstawiam do ostudzenia. Papryczkę chilli (ew.1/2 strąka czerwonej papryki, ale wtedy dodaję czerwoną ostrą paprykę w proszku)kroję w małą kostkę,czosnek przeciskam przez praskę, natkę pietruszki siekam. Fasolę mieszam z papryczką, czosnkiem i natką. Wszystko razemmielę w maszynce do mielenia mięsa (można rozdrobnc blenderem). Do tak przygotowanej masy dodaję jajka, doprawiam solą i pieprzem, dokładnie mieszam. Ser feta kroję w niedużą kostkę, dodaję do masy fasolowej i mieszam. Formuję nieduże kotleciki i smażę je na gorącym oleju.
Usmażone kotleciki podaję z sosem czosnkowym.

Kategorie: Grecka

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !