Sposób przygotowania

MASA BUDYNIOWA:2 szklanki mleka, 5 żółtek, 1 szklanka mąki, 0,5 szklanki cukru, cukier waniliowy i kostka margaryny-ugotować budyń żółtka, mąkę i 0,5 szklanki mleka zmiksować resztę mleka zagotować razem z cukrami gdy się zagotuje dodać masę żółtkową lekko przestudzić zmiksować z margaryną. Z mąki, cukru, margaryny, jajek, miodu, sody i śmietany zagnieść ciasto upiec 3 placki . Pierwszy posmarować masą krówkową przykryć drugim plackiem na który wyłożyć masę budyniową przykryć trzecim plackiem na wierzch można lekko masą krówkową i pokrojonymi orzechami

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pyszne ciasto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    słodkie ale smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !