Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z marmoladką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże
masło 1 kostka
cukier
mąka 1 kg
marmolada
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z marmoladką

1 kostki masła siekamy z 4 szklankami mąki Drożdże mieszamy z cukrem i śmietaną. Mieszamy masy i wyrabiamy ciasto, odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkowujemy wycinamy trójkąciki, nakładamy marmoladki i zwijamy tak by utworzyć rogalika. Po wierzchu smarujemy każdego rogalika jajkiem i posypujemy cukrem, układamy na blasze i pieczemy 30-40 minut w rozgrzanym piekarniku. Gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak