Sposób przygotowania

Masło roślinne utrzeć z całymi jajkami, cukrem waniliowym i cukrem, następnie dodać sodę i mąkę, utrzeć, dodać aromat do ciast, dżem i kakao, na koniec dolewać powoli mleko ciągle ucierając. Gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję przelać je do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki i piec 60 minut w temp. 180 stopni.
Jeśli chcemy, aby ciasto miało ciemniejszy kolor dodajemy więcej kakao.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Będę musiała zrobić :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Można zamiast dżemu dodać powidła śliwkowe. Pyszne ciasto.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię murzynki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    warte spróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Mniam, pycha.
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    mmmmm,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    chętnie spróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !