Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki mielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki mielone

Bułke namoczyć. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklic na patelni. Mięso połączyć z namoczoną i odciśniętą bułką oraz cebulą, dodać jajko, doprawić do smaku. Wyrobić. Następnie podzielić na porcje, formować kotlety. Kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić z obu stron, potem dosmażyć na małym ogniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 27.06.2013 09:16
ładne kotleciki
Rybciia 17.05.2013 08:14
bardzo lubię :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak