Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem, wciąż ucierając dodać żółtka, wymieszane z proszkiem do piecz. mąki, a pod koniec ubitą z białek pianę. Mak opłukać, sparzyć, przepuścić przez maszynkę, dodać cukier żółtka, rozkruszone drożdże, olejek i wymieszać. Delikatnie połączyć z pianą ubita z białek. Do wąskiej blaszki włożyć połowę ciasta, przykryć masą makową i resztą ciasta. Piec ok. 45 min. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    LUBIĘ ALE SAMA JESZCZE NIE ROBIŁAM
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    swiąteczny wypiek zawsze smaczny;-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !