Sposób przygotowania

Połówkę niezbyt dużej białej kapusty oczyściłam w wierzchnich liści i poszatkowałam cienko na mandolinie. Lekko posoliłam i wygniotłam ręką aż puściła sok. Jedną marchewkę i pół jabłka starłam na tarce jarzynowej, dodałam do kapusty razem z dwiema łyżkami posiekanego świeżego koperku. Całość doprawiłam 2 łyżkami oliwy, octem jabłkowym, pieprzem i odrobiną cukru. Można jeść od razu, ale ja odstawiłam pod przykryciem do lodówki na ok. 1 godzinę aby się \"przegryzła\". Doskonała surówka do mięs i ryb.

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pyszna
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    moja ulubiona ale tego octu to do niej nie dawałam teraz go mam wiec wykorzystam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetna do ryby
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    bardzo dobry przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zdrowa i dobra.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    niedobrze mi się robi jak widzę takie komentarze ja te 4 ostatnie powyżej mojego ....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    ja zakwaszam cytrynką ale poza tym bomba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !