Sposób przygotowania

Śmietanę wymieszałam z sokiem z cytryny i miodem, odstawiłam.
Mąkę przesiałam razem z solą i proszkiem do pieczenia, owoce opłukałam i dokładnie osączyłam. Wbiłam jajko i mieszając wlałam mleko, esencję waniliową oraz płynne masło, dodałam cukier i dokładnie wymieszałam żeby nie było grudek. Ciasto powinno być gęste, ale lekko płynne. Dosypałam borówki.

Smażyłam placuszki nakładając porcje ciasta na gorącą patelnię z olejem. Po usmażeniu przekładałam je na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Podałam gorące, polane wcześniej przygotowaną śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Wyglądają rewelacyjnie
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam placuszki i uwielbiam borówki amerykańskie.To coś dla mnie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Pysznie wyglądają:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    mniam,mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo fajne placuszki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    smakowite placuszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    ładnie wyglądają ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Aż ślinka cieknie, mniam!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    cieknie, ale borówki na razie drogie...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !