Sposób przygotowania

Została mi kaszka kukurydziana gotowana, bardzo gęsta( lekko słodka) więc... :
Kaszkę zmiksować z mlekiem, masłem oraz rodzynkami na gładki krem. Dosypać pół łyżeczki proszku. Jaja ubić z cukrem na puch. Dolać rum. Małą tortownicę wysmarować masłem i wysypać drobno pokruszonymi krakesrsami - warstwa około pół centymetra. Ser wymieszać z masą kukurydzianą a następnie delikatnie mieszając wlewać powoli jaja. Przelać masę na krakesrsy i piec w temp 180 stopni około 60 minut. Bardzo smaczny sernik, lekko mokry.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    musi być świetny!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zaciekawił mnie ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne do kawusi.... wypróbuję..
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszny!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetny sernik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    koniecznie muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    ale pychotka :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mmmmniam super ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !