Sposób przygotowania

4 jajka ubić z 20 dag cukru, a następnie nadal ubijając dodać:
15 dag roztopionego masła i mieszając łyżką drewnianą dodawać:
Płaską łyżeczkę imbiru i ½ łyżeczki cynamonu, szczyptę soli,
20 dag mąki tortowej zmieszanej z 2 płaskimi łyżeczkami proszku do pieczenia, 1/3 łyżeczki kurkumy.

Dokładnie wymieszać i wlać ciasto do tortownicy o średnicy 25 cm, posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką, następnie włożyć w ciasto soczyste i winne dojrzałe jabłka wydrążone na przestrzał, układać jedno przy drugim(zużywa się ich około 7-8 sztuk).
Piec około 1,5 godz. W temp 180oC

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !