Sposób przygotowania

Jajka trzepiemy mikserem z cukrem na puszystą masę. margarynę rozpuszczamy i studzimy. Do jajek z cukrem dodajemy miksując mąkę z proszkiem, na zmianę ze stopioną margaryną.
Do natłuszczonej formy wlewamy 3/4 ciasta, do reszty dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Ciasto kakaowe wlewamy ostrożnie w środek jasnego, potem wkładamy w środek ciemnego nóż i delikatnie przeciągamy wkoło ( lub wzdłuż, jeśli robimy w podłużnej formie).
Pieczemy w 180 C około 50 min. Po wyjęciu z formy i przestudzeniu posypujemy cukrem-pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    klasyczna, smaczna babka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    smaczna;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !