Sposób przygotowania

Świetny dodatek do pieczonego mięsa i kiełbasek z grilla, ale ja robię ją też na Wigilię bo mojej rodzinie bardzo smakuje.

Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać, pokroić w plastry albo grubą kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić w cienkie półplasterki lub dość grubą kostkę, zblanszować. Grzyby odcedzić z zalewy, większe można pokroić na drobniejsze kawałki.Jabłko i ogórki też pokroić w kostkę. Wszystkie pokrojone składniki wrzucić do miski, dodać posiekaną zieleninę, lekko wymieszać. Majonez połączyć z jogurtem, przyprawić zmiażdżonym czosnkiem, solą, pieprzem i polać sałatkę. Wstawić na, przynajmniej, godzinę do lodówki żeby się zmacerowała. Podawać przybraną zielonymi listkami natki, szczypioru i całymi grzybkami. Latem wykorzystuję młode ziemniaki, które po ugotowaniu przekrawam tylko na pół albo na ćwiartki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda super i na pewno super smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka140

    wygląda pysznie :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    WYGLĄDA BARDZO APETYCZNIE
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    coś nowego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    podoba mi się ten przepis;D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !