Sposób przygotowania

Jabłka obrać i obmyć i pokroić. Przesiać mąkę przez sito i proszk do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy i masło. Dodać jajka. Ciasto i podzielić na 2 części. Włożyć do lodówki na godzinę.
Jedną część ciasta rozwałkować i przełożyć do formy. Wstawić do lodówki. następnie ubić pianę i stopniowo dodawać resztę cukru, ciągle ubijając, aż piana będzie sztywna.
Piekarnik nagrzać. Formę z ciastem wyjąć z lodówki i wyłożyć jabłka. Na wierzch położyć część rozwałkowanego ciasta.
Wstawić do piekarnika i piec przez 1 godzinkę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pyszne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Rewelacja!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    babajaga1969

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !