Sposób przygotowania

DNO O ŚREDNICY 24 CM WYKŁADAMY PAPIEREM DO PIECZENIA, BRZEGI NATŁUSZCZAMY MARGARYNĄ I OPRÓSZAMY TARTĄ BUŁKĄ.MARGARYNĘ UCIERAMY Z CUKREM I ŻÓŁTKAMI, DODAJEMY MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, MIKSUJEMY.WRZUCAMY MASĘ MAKOWĄ, MIESZAMY DREWNIANA ŁYŻKĄ, NA KOŃCU DODAJEMY UBITE BIAŁKA, ŁĄCZYMY SKŁADNIKI I PRZEKŁADAMY DO TORTOWNICY. PIECZEMY OK. 1 GODZ. W TEMPERATURZE 180 STOPNI. PO UPIECZENIU POSYPUJEMY CUKREM PUDREM.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne ciasto (mała literówka);)
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    fajnie się nazywa ;-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !