Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z indyka nadziewana farszem pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 1/2 kg
pieczarki 30 dag
ser żółty 20 dag
jajko 1 sztuka
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz
miód 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 płaska łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z indyka nadziewana farszem pieczarkowym

Mięso nacieramy przyprawami, wycinamy w nim kieszonkę. Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na oleju. Do pieczarek dodajemy ser żółty starty na tarce oraz pozostałe składniki. Powstałym farszem nadziewamy indyka. Otwór spinamy wykałaczkami. Miód mieszamy z papryką i nacieramy nim mięso. Zapiekamy 2 godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 27.01.2011 09:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak