Sposób przygotowania

Robimy wywar z kostek rosołowych z 4 kostek na 3 litry. Opłukujemy kalafior i rozrywamy na małe różyczki. dodajemy do wywaru, marchewke kroimy w kostkę. Myjemy brukselkę i wrzucamy do zupy. Pietruszkę drobniutko kroimy w kosteczkę.
Do gotującego się wywaru z jarzyną wrzucamy pokrojony w kostkę serek topiony i na wolnym ogniu gotujemy az się ropzuści. na koniec wsypyujemy ryż i mieszjac gotujemy cąłośc aby ryż się nie przywarł do spodu. Przyprawiamy do smaku

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię zupki z warzywami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !