Sposób przygotowania

Cukinie myję, kroje w cienkie podłużne paski i blanszuje w osolonym wrzątku. Następnie shładzam je w zimnej wodzie i osuszam na papierowym ręczniku. Bazylię myję i osuszam. Kilka listkó odkładam do dekoracji, resztę drobno siekam. Następnie bazylię łączę z serkiem. Do samku doprawiam solą, pieprzem i papryką. Paski cukini smaruję pastą twarożkowo- bazyliową, zwijam w ruloniki i spinam wykałaczką. Bageietkę kroję na kromki i rumienię na patlni, ew. w piekarniku. Na kromki kładę rolnadki cukiniowe i przyozdabiam odłożonymi listkami bazyli.
Rada: Zamiast bazyli można dodac natkę pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !