Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka na cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
ciasto francuskie 4 płaty(10x20)
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na cieście francuskim

Rozmrożone płaty ciasta układamy na blaszcze wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Jedno jajko rozkłócamy i smarujemy nim każdy płat ciasta. Układamy na to dowolną liczbę plasterków boczku- i pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 200 C. Za pomocą widelca delikatnie spłaszczami środek upieczonego ciasta i wbijamy na to 1 jajko- przyprawiamy do smaku. Pieczemy w piekarniku około 8 minut w temperaturze 200 C(do momentu aż jajka zetną się).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak