Sposób przygotowania

Z mąki , jajka, cukru i masła zrobić kruche ciasto, włożyć je do tortownicy. kilkakrotnie nakłuć upiec i zostawić do wystygnięcia(200*C)
Zmieszać trochę soku wiśniowego z mąką ziemniaczaną. Resztę soku zagotować, zagęścić mąką ziemniaczaną, zmieszać z wiśniami.
Zagotować cukier z 4 łyżkami wody, zmieszać z wiśniówką. Skropić tym placki biszkoptowe.
Ubić śmietankę na sztywno z cukrem waniliowym, część zostawić do dekoracji.
Podkład z kruchego ciasta posmarować dżemem porzeczkowym, przykryć biszkoptem, rozsmarować po wierzchu sztywną bitą śmietaną, dodać wiśnie. Położyć drugi placek biszkoptowy i lekko przycisnąć.
Górę i boki posmarować bitą śmietaną, posypać czekoladą, wycisnąć różyczki ze śmietany i przybrać wiśniami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !