Sposób przygotowania

W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę. W miseczce umieszczam serek i ubitą śmietanę- mieszamy wszystko bardzo delkatnie. Następnie do tej masy dodajemy schłodzoną roztopioną czekoladę i ponownie mieszamy. Do szklanki z zimną kawą dodajemy rum i brązowy cukier. Mieszamy wszystko. W powstałym roztworze nasączamy biszkopty(trzeba robić to szybko, aby biszkopty nie rozpadły się)i układamy je na dnie foremki. Dodajemy kremową masę i na to biszkopty, które przykrywamy ponownie masą. Na wierzchu posypujemy kakao. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    kawę rozpuszczalną czy sypaną?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    rozpuszczalną :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Zapomniałam dopisać, że należy zrobić mocny napar z kawy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !