Sposób przygotowania

Gotować jajka 10minut, natychmiast ochłodzić je zimną wodą, obierać ze skorupki i przeciąć wzdłuż na pół. Żółtka przetrzeć przez sitko, utrzeć razem z innymi dodatkami tak,by powstał delikatny krem. Dodać przyprawy do smaku. Tutkę z lejkiem napełnić białka kremem. Jajko ozdobić i udekorować.

1. W zagłębienie jajka włożyć trochę kawioru, na to wycisnąć krem z masła i żółtka. Resztę kawioru wykorzystać do dekoracji.

2. Krem z masła i żółtka zmieszać z gorgonzolą, przyprawić sosem Worcester, solą i pieprzem. Wypełnić białka i ozdobić plasterkami oliwek i pietruszką.

3. Przetarte żółtka utrzeć ze śmietaną, przecierem pomidorowym i sosem sojowym. Dodać pieprz i sól. Gotowym kremem wypełnić połówki ugotowanych białek. Udekorować szparagami i łodyżką kopru.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !