Sposób przygotowania

Do miski umieścić żółtka i ubić je , aż staną się puszyste. Do powstałej masy wlać wino, cukier i mieszamy wszsytko, aby było jednolite. Do rondelka wlewamy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia, następnie kładziemy na rondelek miskę z masą i mieszamy co jakiś czas(masa musi zgęstnieć). Następnie masę odstawiamy w inne miejsce, aby ostygła. Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. W innej misce umieszczamy serek i mieszamy go, aż stanie się kremowy, a następnie dodajemy do miski masę która gotowała się na rondelku. Na końcu dodajemy ubitą śmietanę. Biszkopty namaczamy w mocnej kawie. Na wierz formy układamy warstwę z biszkoptów(moczyć należy bardzo szybko w przeciwnym razie biszkopty się rozpadną), następnie kremową masę , ponownie biszkopty i na końcu masę . Do dekoracji używamy kako. Odstawiamy tiramisu do lodówki na około 5 godzin.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !