Sposób przygotowania

Roztopić masło i pozostawić do ostygnięcia. Jajka, cukier i sól ubić w kąpieli wodnej aż do zgęstnienia. Przenieść do zimnej kąpieli wodnej i ubijać do ostygnięcia. Następnie dodać mąkę stale mieszając i na koniec roztopione masło.
Wlać ciasto do tortownicy (średnica 26), upiec placek, pozostawić do wystygnięcia i wyjąć z formy.
Placek wzdłóż rozkroić i skropić koniakiem. Ze śmietanki, cukru pudru i kawy ubić sztywny krem kawowy, część odłożyć i wykorzystać do dekoracji.
Nadziać tort kremem kawowym, posmarować boki i ozdobić. Posypać płatkami migdałowymi i położyć ziarenka kawy.
175* w piekarniku:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !