Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowy wulkan

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 500 gram
pieczarki 500 gram
cebula 1
śmietana 12% 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 3 łyżki
masło 2 łyżki
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowy wulkan

Ziemniaki obierz i gotuj 20 minut w osolonej wodzie. Pieczarki pokrój w plasterki, cebulę drobno posiekaj. Olej do smażenia rozgrzej na patelni. Najpierw podsmaż cebulę, potem dodaj pieczarki i smaż około 25 minut. Ziemniaki odcedź, dodaj 2 łyżki masła i dokładnie ugnieć i wymieszaj. Do usmażonych pieczarek dodaj śmietanę, trochę wody, sól i pieprz do smaku. Ziemniaki wyłóż na talerz, ukształtuj z nich coś na kształt góry, następnie wydrąż ją, tak aby powstało zagłębienie, w które wlejesz sos.

Tak oto powstaje pieczarkowy wulkan. Potrawę szczególnie polecam dzieciom. Posiłek wygląda bardzo atrakcyjnie i równie dobrze smakuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 23.08.2011 10:34
super
Emiliozo 11.07.2011 12:06
,świetne
Misiakova 21.02.2011 08:32
fajny pomysł, zapisuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak