Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz i gotuj 20 minut w osolonej wodzie. Pieczarki pokrój w plasterki, cebulę drobno posiekaj. Olej do smażenia rozgrzej na patelni. Najpierw podsmaż cebulę, potem dodaj pieczarki i smaż około 25 minut. Ziemniaki odcedź, dodaj 2 łyżki masła i dokładnie ugnieć i wymieszaj. Do usmażonych pieczarek dodaj śmietanę, trochę wody, sól i pieprz do smaku. Ziemniaki wyłóż na talerz, ukształtuj z nich coś na kształt góry, następnie wydrąż ją, tak aby powstało zagłębienie, w które wlejesz sos.

Tak oto powstaje pieczarkowy wulkan. Potrawę szczególnie polecam dzieciom. Posiłek wygląda bardzo atrakcyjnie i równie dobrze smakuje.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    fajny pomysł, zapisuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    ,świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !