Sposób przygotowania

Przebrać owoce nasturcji odrzucając uszkodzone i zbrązowiałe owoce . Umyć na sicie . Zagotować wodę z solą . Wsypać nasturcję i blanszować 10 minut. Odcedzić .
Przygotować zalewę .Zagotować 3 szklanki wody z octem, cukrem, miodem, goździkami, badianem i trzymać gotująca się 5 minut.
Ułożyć w słoiczkach owoce nasturcji dodając do każdego słoika 1 suszoną papryczkę chili .Zalać gorąca zalewą . Zakręcić słoiczki i pasteryzować 15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Ale fajny pomysł :) Muszę zrobić sobie domowe kapary
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Super pomysł- na pewno wykorzystam.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Nie robiłam ale jak będe miała nasturcję skorzystam z przepisu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie lubię kaparów

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !