Sposób przygotowania

Cukier wsypać na patelnię i skarmelizować go. W tym czasie podgrzać mleko i gdy cukier będzie się robił twardy- zalać go gorącym mlekiem i mieszać, aż cały cukier się rozpuści- powstanie pięknie pachnące karmelowe mleko.
Masło roztopić i po ostudzeniu połączyć z ostudzonym karmelowym mlekiem. Wbić jajka i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zamieszać i dodać posiekane orzechy.
Przygotować blaszkę do muffinek- wgłebienia wyłożyć papilotkami i do każdej wlać ciasto.
Piec ok 30 minut w 180 stopniach.
Z podanego przepisu wychodzi 12 muffinek

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wow! Pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajny przepis;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !